Garum Colatura di Alici

Garum Colatura di Alici
search
  • Garum Colatura di Alici

Colatura di Alici Garum 100ml

Tato skutečná kulinářská specialita získala velkou oblíbenost už ve starověkém Římě pod názvem garum. Garum patřil tehdy mezi nejoblíbenější a hojně používanou ingredienci, jeho použití se totiž vyžadovalo ve velkém množství tehdejších receptů. Garum se vyráběl fermentací malých ryb naložených v soli. Recept se v průběhu doby měnil, navíc každá starořímská provincie měla svůj vlastní postup. Základem jsou vždy malé ryby jako ančovičky, makrely nebo sardinky naložené do soli. Dnes se v průběhu fáze lisování a zrání solených ančoviček postupně vyluhuje kapalina, která se podrobí přirozenému fermentačnímu procesu. Konečným výsledkem je čirý jantarově zbarvený destilát se silnou a plnou chutí, který zachovává aroma základní suroviny, solených ančoviček

Callipo
45273
258,00 Kč

230.36 bez DPH


Počet

Garum Colatura di Alici

Colatura di Alici zintenzivňuje celou řadu jídel, ať už jsou to řídké esence, nebo klasické omáčky. Colatura tak prohloubí chuť svíčkové nebo paprikové omáčky ke kuřeti, aniž by tradiční pokrmy ztratily obvyklý chuťový profil. Přilepší také libovolné zálivce na salát či polévce a nechá i vyniknout běžné přílohy, například bramborovou kaši. Zvýrazní také texturu a hloubku chuti zeleninovým jídlům, dušenému masu, směsi na tatarák, burger nebo marinádě k potírání masa před grilováním. Výrazné koření vylepší těstoviny, například s chilli olejem, česnekem a petrželí a někteří šéfkuchaři s ním dokončují pizzu nebo rizoto. Colatura navíc skvěle podpoří, nebo rovnou zastoupí vývar – stačí naředit ji vodou

Název česky: Koncentrovaná šťáva z ančoviček
Název italsky: Colatura di Alici
Složení: Extrakt z ančoviček "Engraulis encrasicolus" solený
Nutriční hodnoty: Energetická hodnota na 100 g 870kj/205kcal Tuky 0 z toho Nasycené mastné kyseliny 0 Sacharidy 37g z toho Cukry 0 Polyalkoholy 0 Škroby 0 Vláknina 0 Bílkoviny 14g, Vitamíny 0 Minerální látky 0 Sůl 27,5g

Komentáře (0)
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.