Olive Nere Taggiasche Denocciolate in Olio Černé vypeckované olivy
Olive Nere Taggiasche Denocciolate in Olio 900g
Černé vypeckované ligurské Olive Nere Taggiasche pochází z provincie Imperia a zejména z okolí města Taggia, podle kterého mají své jméno. Vzácné olivy Taggiasca jsou černé, malé a sladké, známé pro svou obzvláště příjemně hořkou dochuť. Jsou jedním z nejcharakterističtějších produktů Ligurie a jsou základní složkou ligurské kuchyně. Olivy Taggiasca se sklízejí ze stromu v lednu a únoru a teprve po pečlivém ručním výběru jsou naloženy do slaného nálevu. Po alespoň 6 měsících v nálevu se olivy, nyní hotové, vypeckují, dají do sklenic a zalijí extra panenským olivovým olejem s aromatickými bylinkami. Olive Nere Taggiasche Denocciolate in Olio jsou nepostradatelné pro obohacení příloh a salátů a pro podávání jako aperitiv. Ideální k předkrmům, vynikající do salátů, k ozdobení pizzy a focaccie nebo k obohacení vařených pokrmů z dušeného masa a ryb.
Olive Nere Taggiasche Denocciolate in Olio Černé vypeckované olivy
Černé vypeckované ligurské olivy Taggiasca pochází z provincie Imperia mají mírně hořkou chuť a jsou vhodné pro použití jako aperitiv nebo jako jako příloha, k teplým pokrmům z ryb a masa, ale jsou vhodné i na zdobení pizzy
Výrobce: Minasso
Název česky: Černé vypeckované ligurské olivy Taggiasca
Název italsky: Olive nere Taggiasche denocciolate in olio 900g
Složení: Olivy černé bez pecky Taggiasche, olivový olej 28%, sůl
Alergeny: Kyselina mléčná
Nutriční hodnoty: Energetická hodnota na 100g 1761kj/420,9kcal Tuky 46g, z toho Nasycené mastné kyseliny 0, Sacharidy 0,6g, z toho Cukry 0,6g, Bílkoviny 1,2g, Sůl 0,97g