

Vysoký špek Lardo je získaný ze hřbetu prasete a zpracovaný zvláštním procesem. Vyrábí se ručně z vybraných nakořeněných kusů sádla, které odpočívá 6 měsíců v mramorových nádržích pro rozvoj vůně a chutě. Lardo in Trancio se podává na toskánském špekovém chlébu, pokrmu ohřátém v troubě a charakterizujím toskánskou kuchyni. Lardo se zde podává nakrájené na tenké plátky na chlebu, doplní omáčkoupodle chuti, nebo pestem a sýry. Lardo také dochucuje bruschetty s rajčaty, bazalkou a olivovým olejem nebo smažené gnoccu, emiliánskou specialitu. Jí se nakrájené na tenké plátky na chlebu s cibulí, rajčaty a ančovičkami, nebo na nudličky v těstovinách, smažených vejcích i jako přísada do plněného slaného koláče. Přidává se k pečenému masu či jako základ různých omáček.
Vysoký zauzený špek naložený po dobu šesti měsíců do mramorových nádob pro použití v studené i teplé kuchyni
Uvedená cena výrobku je za 1Kg. Cena bude přepočtena dle skutečné váhy. Lardo je originálně od výrobce porcovaná v 1 - 2 Kg vakuovém balení. Při platbě prosím počkejte na přepočítání ceny, kterou pošleme na Vámi uvedený e-mail - první doručený e-mail je automatický - s potvrzením objednávky, v druhém e-mailu pošleme přepočítanou cenu podle skutečné váhy.
Producent: Brianza Salumi di Vismara Luigi & C. S.r.l.
Název česky: Vysoký zauzený sušený špek
Název italsky: Lardo in Trancio
Složení: Vepřový špek, sůl, koření a přírodní aromatické látky, konzervační prostředky dusičnan draselný E 252
Alergeny: Neobsahuje
Nutriční hodnoty: Energetická hodnota na 100g 3349kj/800kcal, Tuky 88g z toho Nasycené mastné kyseliny 35g, Bílkoviny 1,5g, Sůl 1,5g