

Salame Ventricina Piccante je typický tradiční salám z Appennin, z horské oblasti střední Itálie, Abruzzo a Molise. Ventricina Piccante vděčí za svůj nezaměnitelný charakter tradiční metodě zpracování po domácku. Vepřové maso se při výrobě vždy krájelo a stale krájí ručně nožem, nemele se. Po nakrájení se do masa přidá opět ručně nakrájená slanina, mletá sladká paprika, pálivá paprika, sůl a semínka fenyklu. Okořeněná masová směs se natlačí do přirodniho vepřového střívka a ručně se zaváže. Nechává se poté zrát minimálně dva měsíce. Salám má na řezu svoj typickou jasně oranžovo-červenou barvou. Chuť Ventriciny je typicky sladko - pikantní, doplněná jemností a svěžestí semínek fenyklu s jemnou stopou anýzu. Podává se nakrájený na velmi tenké plátky nebo na nudličky a využívá se nejčastěji v studené kuchyni. Výrobek neobsahuje lepek ani mléčné deriváty
Uvedená cena výrobku je za 2,5kg. Cena bude přepočtena dle skutečné váhy. Ventricina je originálně od výrobce porcovaná v 2,2 - 3kg balení. Při platbě počkejte na přepočítání ceny, kterou pošleme na Vámi uvedený e-mail (první doručený e-mail je automatický - s potvrzením objednávky, v druhém e-mailu pošleme přepočítanou cenu podle skutečné váhy
Název česky: Pikantní vepřový salám
Název italsky: Ventricina piccante
Složení: Vepřové maso, sůl, přírodní aroma, dextróza a koření. Antioxidat E301, Konzervanty E252, E250. Bez lepku a mléčných derivátů. Slupka není jedlá
Nutriční hodnoty: Energetická hodnota na 100 g 1410 kj / 340 kcal, Tuky: 28,0g z toho Nasycené mastné kyseliny: 10,0g Sacharidy: 0,5g z toho Cukry: 0,5g, Polyalkoholy 0 Škroby 0 Vláknina 0 Bílkoviny: 22,0g, Vitamíny 0 Sůl: 4,1g
Alergeny: Neobsahuje