

Parmská šunka bez kosti, jemná vyzrálá se sladkou a rafinovanou chutí. Parmská šunka pochází z oblasti města Parmy. Toto sušené, dlouhodobě zrající maso z Itálie začíná výběrem suroviny z pouze některých plemen prasat. Historie jejich chovu v Itálii sahá až do etruské civilizace. Chov prasat se rozvíjel s pěstováním obilnin a produkcí mléka. To tvoří základní složku krmiva těchto prasat – syrovátku, takže mají jemné, poněkud nasládlé a lahodné maso. Prasata musí vážit asi 160 kg. Kyty se nasolí a tvrdší části šunky se změkčí nanesením sádla. Pak se na 80 dní zavěsí při stálém větrání a teplotě. Po 80 dny dozrávají nejméně 12 měsíců. A tak se zrodilo slavné italské Prosciutto di Parma,úžasná a na mezinárodní úrovni velmi ceněná šunka
Producent: Brianza Salumi di Vismara Luigi & C. S.r.l.
Název česky: Vepřová sušená Parmská šunka krájená nejvyšší kvality
Název italsky: Prosciutto Parma disossato affettato
Spotřebitelské balení: 100g baleno v ochranné atmosféře
Složení: Vepřová kýta, sůl, příchuť, konzervační látky Dusičnan draselný (E252
Nutriční hodnoty: Energetická hodnota na 100g 1113kj/267kcal, Tuky 18,0g, z toho Nasycené mastné kyseliny 6,1g, Sacharidy 0,5, z toho Cukry 0,5g, Polyalkoholy 0 Škroby 0 Vláknina 0, Bílkoviny 26,0g, Sodium 1,8g, Sůl 4,4g