

Sušená vepřová krkovice - Coppa di Parma je lahůdkové maso z kopcovitých oblastí Parma v severní Itálii. Historie této pochoutky sahá až do 12. století, kdy se nazývala Bondiola, podle vnitřností (bondeana), do kterých se maso balilo. Coppa di Parma pomalu zraje a získává svou vůni a sladkou chuť. Dnes se vyrábí z přesně oříznuté svalové partie prasečího krku, rovněž plněné do přírodních střev. Vyrábí se pouze v regionech Emilia-Romagna, Piemont a Lombardie. V závislosti na oblasti se této lahůdce říká také Capocollo, Lonza nebo Lonzino. Je vyrobena tradičními metodami konzervace pouze ručně, proces výroby podléhá přísným kontrolám. Zraje po dobu minimálně 60 dnů díky vlhkému klimatu Pádské nížiny. Coppa di Parma je vynikající předkrm s focacciou či křupavým chlebem a sklenkou vína.
Uvedená cena výrobku je za 700g. Cena bude přepočtena dle skutečné váhy. Coppa di Parma je originálně od výrobce porcovaný v 640 - 790g balení. Při platbě počkejte na přepočítání ceny, kterou pošleme na Vámi uvedený e-mail (první doručený e-mail je automatický - s potvrzením objednávky, v druhém e-mailu pošleme přepočítanou cenu podle skutečné váhy.
Producent: Brianza Salumi di Vismara Luigi & C. S.r.l.
Název italsky: Copa di Parma
Název česky: Sušená vepřová krkovice
Složení: Vepřové maso a sůl
Alergeny: Neobsahuje