

Jemnozrnný vepřový mini-salám Milano je tradiční suchý salám, který pochází z jižní části Lombardie, z oblasti Codogno a San Colombano al Lambro, v okolí Milána. Jeho vznik se traduje k roku 1870, kdy řeznický učeň vymyslel salám pro italské emigranty v Americe, aby jim připomínal domov, přitom aby vydržel cestu lodí a nezkazil se. Svůj salám nazval Miláno podle oblasti, odkud pocházel. Salám Miláno se vzhledově podobá Uherskému salámu, ale je hodně jemnější. Vyrábí se z jemně mletého vepřového masa s obsahem malých zrnek tuku. Ochucené výběrové maso se dává do přírodního střívka, které se během tříměsíčního zrání obalí jemnou bílou plísní. Pro salám Miláno je typické svěží aroma s nádechem vlašských ořechů a velmi jemná zrnitá struktura. Salám Milano je vhodný na přípravu obložených chlebů či sendvičů. Použít ho můžete i v teplé kuchyni jako náplň masových rolád. Nejlépe si ho ovšem vychutnáte samotný v kombinaci s dalšími uzeninami a kvalitním červeným vínem.
Producent: BRIANZA SALUMI DI VISMARA LUIGI & C. S.R.L.
Název česky: Vepřový salám Milano
Složení: Vepřové maso, sůl, dextrosa, koření, přírodní aroma Antioxidant E301 Konzervanty E252, E250. Neobsahuje lepek a ani méčné deriváty. Slupka není jedlá.
Alergeny: Neobsahuje
Nutriční hodnoty: 1453kj/346kcal, Tuky 27,0g z toho Nasycené mastné kyseliny 10,00g, Sacharidy 0,8g z toho Cukry 0,5g, Polyalkoholy 0 Škroby 0 Vláknina 0 Bílkoviny 25,0g, Vitamíny 0 Sůl 4,0g