

Ve vašem košíku nejsou žádné další položky
Uherský salám, skvělý a jemný italský uherák. Salám Ungherese - typický italský salám, má zajímavou historii. "Uherák" není maďarský, ale tradiční italský salám. Podle receptury ze severní Itálie se začal vyrábět v Maďarsku za Rakousko-Uherska v 18. století, kdy italští dělníci jezdili za prací ze severní Itálie do Budapešti. Jeden z těchto dělníků z Friuli začal vyrábět pro své krajany tradiční italský salám s ušlechtilou bílou plísní, který si brzy získal obrovskou oblibu v celé Budapešti. Místní trh salám ocenil, protože v Uhrách se tehdy nevyráběl žádný suchý salám. Tak vznikl v Budapešti uherák, což není nic jiného než salám vyráběný podle tradičního italského receptu. Italský uherák je výborný jen tak s čerstvým chlebem, nebo jako snack k pivu nebo vínu.
Název česky: Sušený uherák z vepřového masa
Název italsky: Salame Ungherese
Složení: Vepřové maso, sůl, dextróza, koření, Konzervanty E252, E250, antioxidant E301, askorban sodný
Alergeny:Neobsahuje
Vaše hodnocení nelze odeslat
Nahlásit komentář
Zpráva odeslána
Váš podnět nelze odeslat
Napište svůj názor
Zkontrolovat před odesláním
Vaši recenzi nelze odeslat
Uherský salám, skvělý a jemný italský uherák. Salám Ungherese - typický italský salám, má zajímavou historii. "Uherák" není maďarský, ale tradiční italský salám. Podle receptury ze severní Itálie se začal vyrábět v Maďarsku za Rakousko-Uherska v 18. století, kdy italští dělníci jezdili za prací ze severní Itálie do Budapešti. Jeden z těchto dělníků z Friuli začal vyrábět pro své krajany tradiční italský salám s ušlechtilou bílou plísní, který si brzy získal obrovskou oblibu v celé Budapešti. Místní trh salám ocenil, protože v Uhrách se tehdy nevyráběl žádný suchý salám. Tak vznikl v Budapešti uherák, což není nic jiného než salám vyráběný podle tradičního italského receptu. Italský uherák je výborný jen tak s čerstvým chlebem, nebo jako snack k pivu nebo vínu.