Gorgonzola Il Bacco D.O.P. s modrou plísní
Gorgonzola Il Bacco D.O.P. 1,6kg
Gorgonzola je slámově bílý sýr s typicky modrou plísní, který je jedním z nejznámějších představitelů italských sýrů. Má krémovou a vláčnou strukturu s výraznou typickou chutí a nezaměnitelnou vůní. Označení D.O.P si nese od roku 1953. Prastará sýrová specialita svůj název dostala podle města Gorgonzola, ležícího u Milána v Lombardii, kde byl poprvé vyroben už v 9. století. První název sýra Stracchino di Gorgonzola, jež byl později změněn na Stracchino Verde neboli Zelený Stracchino, byl odvozen od původního způsobu produkce. Sýr se vyráběl na podzim z mléka poskytnutého kravami, které se vracely z horských pastvin přes Alpský region. Jiná teorie tvrdí, že kolébkou gorgonzoly je městečko Pasturo Nella Valssasine, jehož jeskyně s průměrnou teplotou 6 - 12 °C poskytují ideální podmínky pro zrání gorgonzoly, stejně tak jako i pro několik dalších druhů sýra. Gorgonzola skvěle dochucuje omáčky a krémy, ale výborně se hodí i k vejcím, polentě či ořechům.
- Poznámka k ceně
- Váha tohoto produktu je pouze orientační a skutečná cena bude přepočítána podle reálné váhy produktu
Gorgonzola Il Bacco D.O.P. s modrou plísní
Uvedená cena výrobku je za 1,6 Kg. Cena bude přepočtena podle skutečné váhy. Gorgonzola je originálně od výrobce porcována v 1,5 až 1,8 kg vakuovém balení. Při platbě počkejte na přepočítání ceny, kterou pošleme na Vámi uvedený e-mail (první doručený e-mail je automatický - s potvrzením objednávky, ve druhém e-mailu pošleme přepočtenou cenu dle skutečné váhy
Producent: Caseificio Defendi Luigi's
Název italský:Gorgonzola Il Bacco
Složení: Mléko kravské pasterizované, sůl, syřidlo
Alergeny: Mléko, syřidlo
Nutriční hodnoty: Energetická hodnota na 100g 1292kj/312kcal, Tuky: 26g z toho Nasycené masto 18g, Sacharidy: 0,4g, z toho Cukry: 0,4g Polyalkoholy: 0 Škroby: 0 Vláknina: 0, Bílkoviny: 19g, Vitamíny: 0 Minerální látky: 0 Sůl: 2g